Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

Vi är nu mitt i säsongen, en sen start men sedan fullt med spel när banorna kommit i gott skick. Vädret har varit gynnsamt och golfveckorna rullar på i klubbarna runt om.

Under försäsongen genomfördes utbildningar som planerat (regler, domare, tävlingsledning, ledarutbildning). Intresset för regler, domare och tävlingsledning var stort med många deltagande. Tyvärr mindre intresse för ledarutbildning och Paragolfdagen. Ledarutbildning (GL1) genomfördes en omgång med åtta deltagande, dock bara från tre klubbar. Vidareutbildningen GL2 inställdes då ingen anmälde.

Vi tolkar det som att ledarförsörjningen då är god ute i klubbarna för att leda juniorverksamheterna.

Visar det sig ändå finnas behov försöker vi på nytt under hösten alt. försssong 2023.

Paragolfdagen var lyckad på Gävle GK med många deltagande i de olika aktiviteterna, men som sagt endast Hofors GK och Gävle GK deltog i utbildningen Paragolf.

Tourerna (Herr/Dam/junior) rullar på riktigt bra.

DM genomfördes Bollnäs GK den 18 juni, dock med relativt få deltagare. Vi kommer att utvärdera och se vad som kan göras för att få till det bättre fr o m år 2023.

I juni genomfördes första ”tjejlägret” Högbo GK. Den 3-4 september bjuder vi in till tjejläger nr 2 (inbjudan går ut inom kort).

Vår särskilda satsning på att få med fler tjejer att spela golf är långsiktig och följer en projektplan. Till vintern också en samling för tjejer.

Vi är som distrikt relativt starka på juniorsidan (15% jmf knappt 12% hela Sverige).

Dock är vårt distrikt sämre med andel tjejer, där vi också ser att vi endast har några få med på våra juniordagar/tour.

Förhoppningsvis kommer vår tjejsatsning att vända utvecklingen tillsammans med alla ansträngningar som görs ute på klubbarna med knattegolf/Golfäventyret etc..

Vårt distrikt har ju haft en god utveckling de senaste åren, men andelen kvinnor lägre än för genomsnitt.

Hudiksvalls GK genomför en tjejsatsning som vi följer och stödjer.

Den riktar sig till alla ”tjejer” unga som lite äldre och så här långt med mycket lyckosamt utfall (ca 60 nya tjejer till klubben!).

Mer om detta när säsongen kan utvärderas – för möjlig modell att implementera även i andra golfklubbar.

Avslutningsvis söker vi fortfarande fler som kan vara med och utveckla golfdistriktets verksamheter (ex;  junior, Paragolf, miljö m.m).

Kontakta undertecknad om intresse finns att vara med!

Sommarläsningar Pär Lindfors, ordförande GH GDF

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: